• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Blog arrow Video nadzor u Starom gradu, Mostar - II Faza
Video nadzor u Starom gradu, Mostar - II Faza PDF Ispis E-mail

II FAZA VIDEO NADZORA U STAROM GRADU, MOSTAR

Nakon sprovedenog postupka konkurentskog zahtjeva javne nabavke i odabira najpovoljnijeg ponuđača, Agencija „Stari grad“ je 05.05.2016.godine zaključila Ugovor sa Agencijom KAMIR d.o.o. Široki Brijeg  za usluge na „Video nadzor u Starom gradu, Mostar – II Faza“, u vrijednosti 23.347,94 KM (sa PDV-om). Usluge nadzora na predmetnom projektu je obavljala firma „Arhi PLUS“ d.o.o. Mostar, a vrijednost ugovorenih usluga je 924,30 KM. Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2016.godinu.

U skladu sa okončanom situacijom, izvedeni su slijedeći radovi:

Nabavka, isporuka i instalacija licence za kameru u aplikaciji video nadzora.

Nabavka, isporuka i ugradnja 2,5“ Hot Swap, 1/3“IP kompaktne kamere sa integriranim IR, spojne kutije za bullet kamere, nosača za montažu bullet kamere, metalnih ormara, pomoćnog izvora napajanja (UPS), bezžične pristupne tačke, bezžičnog linka, metalnog nosača za Nanostation M5, POE injektora, prespojnih i napojnih kablova, samogasive PNT cijevi, eurofleks cijevi, metalnih cijevi.

Dizanje kaldrme, iskop rova, polaganje cijevi i vraćanje kaldrme.

Uzemljenje antenskih stubova.

Izrada projekta izvedenog stanja sistema.

Čišćenje prostora za ugradnju Acess Pointa i instalacija.

Spajanje, podešavanje i puštanje u rad cijelog sistema.

Projekat „Video nadzor u Starom gradu, Mostar – II Faza“ je  završen 07.06.2016. godine. Komisija za pregled izvršenih radova sastavljena od predstavnika investitora, nadzora i izvođača je dana 10.06.2016.godine izvršila pregled radova, te konstatovala da su svi radovi izvedeni prema projektu i obimu radova, a u skladu sa važećim propisima i standardima i da se isti mogu primiti od strane Investitora. 

 

 

 
« Prethodna   Sljedeca »