• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
JA slide show
  • bosanski-hrvatski-srpski
  • English

UNESCO Svjetska baština


 Odbor za svjetsku baštinu upisao je
PODRUČJE STAROG MOSTA GRADA MOSTARA
na UNESCO-ovu listu svjetske baštine
na 29.Sjednici u Durbanu,Južnoafrička
Republika,17.07.2005.godine

Prostorije Šahovskog kluba u ulici M. Tita br. 89, Mostar PDF Ispis E-mail

  Image

Tekuće održavanje prostora u ulici M. Tita br. 89, Mostar (Šahovski klub)

Agencija “Stari grad” Mostar je 10.01.2017. godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabave putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za nabavku radova na “Tekućem održavanju prostora u ulici M. Tita 89, Mostar”. Sredstva su obezbjeđena prema izmjenama i dopunama Budžeta Grada Mostara za 2016. Godinu (Rebalans). Nakon sprovedenog postupka 01.02.2017. godine je zaključen Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem “Gradnja” d.o.o. Mostar za izvođenje radova u vrijednosti od 13.210,70 KM sa PDV-om.  Zbog pogreške vezene za broj radnih dana u članu 5. predmetnog ugovora u odnosu na nacrt ugovora i tenderske dokumentacije, Agencija „Stari grad“ je 15.03.2017. godine zaključila Aneks broj 1 ugovora sa „Gradnja“ d.o.o. za izvođenje radova na predmetnom projektu.

Nakon završetka radova, dana 24.03.2017. godine Komisija za pregled radova je izvršila primopredaju istih i konstatovala da su radovi izvedeni prema projektu, prema obimu i ugovorenim uslovima, te se radovi mogu primiti od strane investitora.  

Izvedeni su slijedeći radovi:

betonski radovi: betoniranje trotoara dužine 800cm, širine 30cm i debljine 12cm.

zidarski radovi: obijanje slabo vezanih površinaobrada fasadnih površina produžnim malterom (istočna i južna strana); izrada cementnog estriha d=3,5-6cm.

izolaterski radovi: podloga od cementnog maltera; hidroizolacija zidova;  hidroizolacija sa ljepenkom.

fasaderski radovi: izrada fasade

molersko-farbarski radovi: zidovi, moleraj.

limarski radovi: postavljanje lima.

keramičarski radovi: podna keramika; zidanje cokla.

elektro radovi: razvod elektroinstalacija.

Dana 16.03.2017. godine Agencija je donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabave radova putem direktnog postupka “Tekuće održavanje prostora u ulici M. Tita 89, Mostar” – dovršetak radova. Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2017. godinu. Nakon sprovedenog postupka Ugovor je potpisan sa najpovoljnijim ponuđačem (“Gradnja” d.o.o. Mostar) u vrijednosti 4.921,37 KM sa PDV-om.

Izvedeni su slijedeći radovi:

pripremni radovi: montaža i demontaža sanitarije.

zidarski i gips kartonski radovi: fasada u produžnom malteru; podziđivanje, postavljanje gips-kartonske ploče; ljepljenje sa PVC mrežicom; cokl na zapadnoj strani  i izravnavanje. 

fasaderski radovi: izrada fasade, vijenaca i krune.

limarski radovi: postavljanje limenog pocinčanog opšava.

 

Komisija za pregled radova je  03.04.2017. godine izvršila primopredaju izvedenih radova i konstatovala da su radovi izvedeni prema projektu, prema obimu i ugovorenim uslovima, te se radovi mogu primiti od strane investitora.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 
 
« Prethodna   Sljedeca »

Održavanje Nekropole sa stećcima u Gornjem Pologu
24/04/2024
article thumbnail

   Donesena Odluka o pokretanju postupka putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za nabavku radova: "Održavanje Nekropole sa stećcima u Gornjem Pologu" (Odluka b [ ... ]


Tekuce održavanje enterijera i eksterijera u Historijskom urbanom krajoliku Mostar
19/04/2024
article thumbnail

   Donesena Odluka o pokretanju javne nabave putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za nabavku radova: "Tekuce održavanje enterijera i eksterijera u Historijskom urbanom [ ... ]


Tekuće održavanje enterijera i eksterijera u području Starog grada oko Starog mosta
18/04/2024
article thumbnail

      Nakon sprovedenog postupka javne nabavke odnosno dostavljenih ponuda od strane ponuđača (direktni sporazum), direktor Agencije "Stari grad" je potpisao  [ ... ]


Izrada projektne dokumentacije i elaborata u Historijskom urbanom krajoliku Mostara
18/04/2024
article thumbnail

     Nakon pokretanja postupka javne nabavke odnosno upućenog Zahtjeva za dostavu ponuda ponuđačima (direktni sporazum), direktor Agencije "Stari grad" je donio [ ... ]


Prethodni sadržaji