• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Projekti arrow Narodno pozorište u Mostaru
Narodno pozorište u Mostaru PDF Ispis E-mail

Tekuće održavanje objekata u vlasništvu Grada Mostara (objekat Narodnog pozorišta Mostar i ateljea D'Art u ul. Kujundžiluk)

Dana 31.03. 2017. Agencija „Stari grad“ je pokrenula postupak javne nabave putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za nabavku usluga  „Izrada projekta tekućeg održavanja objekata u vlasništvu Grada Mostara (Narodno pozorište Mostar, restoran Hindin han u Starom gradu, objekat u ul. M. Tita – bivša Standard konfekcija, Udruženje gluhih i nagluhih u ul M. Tita 141/b i kula Halebija)“. Sredstva su osigurana u Budžetu Grada Mostara za 2017. godinu. Agencija „Stari grad“ je nakon sprovedenog postupka 03.05.2017. godine potpisala Ugovor sa firmom Arhi-plus za izradu predmetnog projekta u vrijednosti od 12.870,00 KM sa PDV-om.

Pokrenut postupak javne nabave putem otvorenog postupka sa provođenjem e-aukcije za dostavu ponuda za nabavku radova „Tekuće održavanje objekata u vlasništvu Grada Mostara (objekat Narodnog pozorišta Mostar i ateljea D'Art u ul. Kujundžiluk)“. Sredstva su obezbjeđena iz Budžeta Grada Mostara za 2017. godinu. Ugovor je 16.10.2017. godine potpisan sa najpovoljinijim ponuđačem GD Bišina d.o.o. Mostar u vrijednosti od 138.563,68 KM sa PDV-om. Nadzor nad izvođenjem radova je 02.10.2017. godine potpisan sa Gradnja d.o.o. Mostar u vrijednosti od 5.200,00 KM sa PDV-om. Izvođač je 20.12.2017. godine dostavio račun sa prvom privremenom situacijom radova na predmetnom projektu u iznosu od 88.355,94 KM sa PDV-om.

U skladu sa prvom privremenom situacijom izvedeni su slijedeći radovi:

NARODNO POZORIŠTE MOSTAR

Pripremni radovi:

Demontaža postojećeg krovnog pokrivača; demontaža letvi, pokrivača i konstrukcije pergole; demontaža oluka i opšava; uklanjanje dijela pregradnih zidova i urušenog materijala iz soba 2. sprata; demontaža ostataka oštećenog spuštenog stropa, struganje oštećene boje sa zidova; čišćenje urušenog materijala; odvoz na deponiju.

Tesarski radovi:

Izrada daščanog pokova; letvisanje krova; nabavka i montaža stropnih greda soba na 2. spratu; izrada i montaža pergole na glavnom ulazu.

Krovo-pokrivački radovi:

Pokrivanje krova termoizolacionim krovnim panelom; nabavka i montaža sljemenjaka.

Zidarski radovi:

Doziđivanje dijela zida u sobama na 2. spratu; malterisanje novih i postojećih zidova; popravka oštećenog vijenca; reparacija južne fasade.

Stolarski radovi:

Unutrašnja duplošperovana vrata 11 komada, jednokrilna metalna vrata 4 komada; dvokrilni jednostruki prozor 3 komada, četverokrilni jednostruki prozor 10 komada, trokrilni jednostruki prozor 16 komada.

Keramičarski radovi:

Oblaganje zidova keramičarskim pločicama.

Spušteni stropovi:

Izrada spuštenog stropa od gipskartonskih ploča.

Limarski radovi:

Izrada i montaža horizontalnih i kosih opšava od čeličnog pocinčanog lima kao i okapnice ispod prozora 2. sprata.

Vodovod i kanalizacija:

Izrada unutrašnje instalacije sanitarne vode sa spojem na postojeću instalaciju.

Elektroinstalacije:

Izrada nove instalacije za rasvjetu i utičnice sa povezivanjem na postojeću lokalnu ploču.
 
« Prethodna   Sljedeca »