• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Projekti arrow Konzervacija zidina Starog grada Blagaja (Stjepan grada) - IV faza
Konzervacija zidina Starog grada Blagaja (Stjepan grada) - IV faza PDF Ispis E-mail

Image 

Konzervacija zidina Starog grada Blagaja (Stjepan grada) - IV faza

Dana 23.08.2018. godine, Agencija „Stari grad“ je pokrenula postupak  nabavke radova za projekat "Tekuće održavanje sa konzervacijom zidina Starog grada Blagaja (Stjepan grad) IV faza". Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2018.godinu.

Nakon sprovedenog postupka, 24.09.2018. godine je potpisan Ugovor sa DZG „GRAÐEVINAR FAJIĆ“ za izvođenje radova na predmetnom projektu u vrijednosti od 66.464,19KM sa PDV-om.

17.09.2018. godine je potpisan Ugovor sa „GRADNJA“ d.o.o. Mostar za nadzor nad Tekućim održavanjem sa konzervacijom zidina Starog grada Blagaja (Stjepan grad) IV faza“ u vrijednosti 2.632,50 KM sa PDV-om.

U skladu sa okončanom situacijom izvedeni su slijedeći radovi:

Prethodni (izgradnja mašinske žičare za transport opreme i materijala),

pripremni (čišćenje, sortiranje i deponovanje obrušenog kamena, montaža skele),

konzervatorsko-zidarski (demontaža dijela zida, izrada oplate, zidanje zida postojećim i novo klesanim kamenom, zidanje krune zida, zidanje otvora, izrada lučnih nadvoja i kamenih okvira, injektiranje vidljivih pukotina, izrada stepenika na južnom bedemu od klesanog kamena, dersovanje zidova bedema i kule krečnim malterom, postavljane tucanika na podu kule, montaža zaštitne ograde od borove građe).

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 
 
« Prethodna   Sljedeca »