• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Projekti arrow Intervencija na devastiranim građevinama - Zgrada Stare opštine (Nama) u Mostaru
Intervencija na devastiranim građevinama - Zgrada Stare opštine (Nama) u Mostaru PDF Ispis E-mail

Image 

Intervencija na devastiranim građevinama - Zgrada Stare opštine (Nama) u Mostaru

Agencija “Stari grad” je dana 27.03.2018.godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda  za nabavku radova –"Intervencije na devastiranim građevinama u vlasništvu Grada Mostara koje predstavljaju opasnost za život ljudi, saobraćaj  i susjedne građevine - Zgrada bivše općine Mostar (Stare opštine) NAME (fasadna skela)". Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2018.godinu.

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je dana 19.04.2018. zaključila Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem – G.D. „BIŠINA“ d.o.o. Mostar za izvođenje radova na predmetnom projektu u vrijednosti 37.206,00 KM sa PDV-om. 30.04.2018. godine potpisan Ugovor sa ARHI PLUS d.o.o. Mostar za nadzor nad radovima na navedenom projektu u vrijednosti 1.462,50 KM sa PDV-om.

Komisija za pregled izvršenih radova je dana 12.06.2018.godine izvršila internu primopredaju izvedenih radova između Izvođača i Investitora na " Intervencije na devastiranim građevinama u vlasništvu Grada Mostara koje predstavljaju opasnost za život ljudi, saobraćaj  i susjedne građevine - Zgrada bivše općine Mostar (Stare opštine) NAME (fasadna skela)"  te konstatovala da su radovi izvedeni prema projektu, obimu i ugovorenim uslovima, a u skladu sa važećim tehničkim propisima, obaveznim standardima i normativima te se isti mogu primiti od strane investitora.

U skladu sa tenderskim dokumentom izvedeni su slijedeći radovi: doprema, montaža i demontaža cijevne skele.

 
« Prethodna   Sljedeca »