• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Projekti arrow "Uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade bivše općine (NAMA), I faza
"Uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade bivše općine (NAMA), I faza PDF Ispis E-mail

  Image 

Uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade bivše općine (NAMA), konzervacija i konstruktivno ojačanje građevine 

Agencija “Stari grad” je dana 20.05.2019.godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem Otvorenog postupka sa namjerom provođenja E-aukcije za dostavu ponuda za radove: "Uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade bivše općine (NAMA), konzervacija i konstruktivno ojačanje građevine. Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2019.godinu.  Rješenjem Federalnog ministarstva prostornog uređenja broj:UPI/03-23-2-248/18 od 11.02.2019. godine dato je odobrenje za uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade bivše Općine Mostar (NAMA), te konzervaciju i konstruktivno ojačanje ostataka građevine, izgrađene u ul. Maršala Tita br. 119 u Mostaru, na zemljištu označenom kao k.č.3347 K.O. Mostar I (stara k.č.30/6 K.O. Mostar). Radovi iz ovog Rješenja izvodiće se u skladu sa Glavnim projektom uklanjanja nestabilnih dijelova objekta i konstruktivnog ojačanja istih koji predstavljaju opasnost po zdravlje i život pješaka - Zgrada bivše Općine Mostar (Stare opštine) NAMA, izrađenim od strane "Arhiplus" d.o.o. Mostar jula 2018. godine, ovjerenim od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je dana 17.07.2019.godine zaključila Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem – DZG "Građevinar-Fajić" d.o.o. Mostar za izvođenje –"Uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade bivše općine (NAMA), konzervacija i konstruktivno ojačanje građevine", u vrijednosti 144.535,95 KM sa uračunatim PDV-om. Na portalu Agencije za javne nabavke BiH (www.ejn.gov.ba) dana 17.07.2019.g. objavljeno  obavještenje o dodjeli ugovora za radove na "Uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade bivše općine (NAMA), konzervacija i konstruktivno ojačanje građevine".

Dana 31.10.2019.godine Agencija “Stari grad” je od strane izvođača radova „Građevinar Fajić“ d.o.o. Mostar dobila Obavijest o početku radova Uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade bivše općine (NAMA) – I faza,  po ugovoru br.I-25-436-13/19 od 17.07.2019.godine, koji su planirani za 01.11.2019.godine.

Agencija “Stari grad” je dana 21.08.2019.godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem direktnog sporazuma za dostavu ponuda  za nabavku usluga –Nadzor nad uklanjanjem nestabilnih dijelova zgrade bivše Općine-NAMA, konzervaciji i konstruktivnom ojačanju građevine. Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2019.godinu.

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je dana 30.08.2019.godine zaključila Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem – G.D. „BIŠINA“ d.o.o. Mostar za nabavku usluga –Nadzor nad uklanjanjem nestabilnih dijelova zgrade bivše Općine-NAMA, konzervaciji i konstruktivnom ojačanju građevine u vrijednosti 5.100,00 KM sa uračunatim PDV-om.

U skladu sa tenderskom dokumentacijom i ugovorenim obavezama izvršeni su Pripremni radovi i Radovi demontaže elemenata objekta.

1. Pripremni radovi sadrže:  Nabavku i transport potrebne opreme, raščišćavanje unutrašnjosti objekta od smeća i ostalog šuta; nabavku i transport potrebnog materijala i opreme te sanacija postojećih zaštitnih skela na trotoarima; nabavka i transport potrebnog materijala i opreme te montaža radnih skela;  nabavku i transport potrebne opreme te raščišćavanje podruma od postojećeg smeća i otpada; nabavku i transport potrebne opreme te izradu drvenih stalaža; izrada kataloga svih dekorativnih fasadnih elemenata; uzimanje otisaka svih elemenata prema postojećim te izrada kalupa za elemente za koje postoji rizik od oštećenja; nabavku i transport potrebne  opreme te izrada privremenih rampi i ulaza za građevinsku mehanizaciju; nabavku i transport potrebne opreme te izrada privremene drvene krovne konstrukcije iznad podrumskog stepeništa.

2. Radovi demontaže elemenata objekta sadrže:  nabavku i transport potrebne opreme te pažljivo demontiranje svih važnijih označenih i numerisanih elemenata konstrukcije objekta (stepenici, ograde, vijenci, doprozornici, ukrasni elementi fasade, štukature i sl.); nabavku i transport potrebne opreme te pažljivo ručno demontiranje i uklanjanje labilnih i nestabilnih dijelova konstrukcije (dimnjaci, zidovi), uklanjaju se svi unutrašnji zidovi do kote poda prizemlja te dijelovi fasadnih zidova do kote +12,40m, zdravu opeku razvrstati i deponovati u zaštićenom prostoru objekta.

Izvođač  radova „Građevinar Fajić“ d.o.o. Mostar je dana 09.03.2020. godine obavijestio Agenciju "Stari grad" o završetku radova na "Uklanjanju nestabilnih dijelova zgrade bivše općine (NAMA), konzervacija i konstruktivno ojačanje građevine". Direktor Agencije "Stari grad" je donio Odluku o imenovanju Komisije za pregled izvršenih radova (broj: I-19-436-40/20 od 11.03.2020. godine). Komisija za pregled završenih radova prema ugovoru broj:I-19-436-13/19 od 17.07.2019. godine za predmetne  radove sa zadatkom izvršenja interne primopredaje je 12.03.2020. godine  na lokaciji bivše općene (NAMA) obišla izvedene radove te konstatovala da su radovi izvedeni prema obimu i ugovorenim uslovima iz projekta a u skladu sa važećim tehničkim propisima, obaveznim standardima normativima i obavezama koji proističu iz Odluke Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH o proglašenju Historijskog urbanog krajolika Mostar nacionalnim spomenikom BiH. 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
  
 
« Prethodna   Sljedeca »