• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Projekti arrow Tekuće održavanje objekata u Historijskom gradskom području Mostar i Blagaj
Tekuće održavanje objekata u Historijskom gradskom području Mostar i Blagaj PDF Ispis E-mail

 

Tekuće održavanje objekata u Historijskom gradskom području Mostar i Blagaj

Dana 03.09.2019.godine Agencija "Stari grad" jedonijela Odluku o pokretanju javne nabavke putem konkurentskog postupka sa provođenjem e-aukcije za dostavu ponuda za radove: "Tekuće održavanje objekata u historijskom gradskom području Mostar i Blagaj". Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2019.godinu. Na portalu Agencije za javne nabavke BiH objavljeno dana 05.09.2019.godine obavještenje o nabavci radova za  "Tekuće održavanje objekata u historijskom gradskom području Mostar i Blagaj".

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i podzakonskim aktima, Agencija „Stari grad“ je dana 30.09.2019.godine zaključila Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem – G.D. „IZGRADNJA TOJAGA“ d.o.o. Mostar za izvođenje radova "Tekuće održavanje objekata u historijskom gradskom području Mostar i Blagaj" u vrijednosti 17.526,13 KM sa PDV-om.

U skladu sa okončanom situacijom izvršeni su slijedeći radovi:

PRIPREMNI  RADOVI: Demontaže stare oštećene konstrukcije krova, crijepa i daske sa izolacijom, starih limenih opšava, oštećenog crijepa i samara, ispilavanje rožnika, podpulčavanje podrožnjača na mjestima zamjene, utovar materijala i odvoz na deponiju i ograđivanje gradilišta zaštitnom ogradom;

KROVOPOKRIVAČKI  RADOVI: Nabavke, dopreme i ugradnja krovne konstrukcije: izrada konstrukcije od jelove građe koja se sastoji od rogova, pokrov daske po rogovima, protočna lajsna 1/3cm, letva 3/5cm, ljepenke, drvene podkonstrukcije za lamperiju, zaštita i bojenje lamperije, bojenje vanjskih drvenih otvora sa potrebnim predradnjama, vraćanje crijepa sa novom daskom i izolacijom, nabavka, doprema i ugradnja crijepa i samara;  

LIMARSKI RADOVI: Izrada metalnog krovnog izlaza dim. 100 x 80 cm, izrada i ugradnja opšava, vertikalni i horizontalnih oluka te izrada i montaža otvora za pristup tavanu. Nabavka, doprema i ugradnja opšava na spoju doma i opštine, vjetar lajsne, opšava čeonog dijela strehe, uvodnog lima, limenog opšava ispod oluka, prepravka horizontalnih oluka, opšivanje strehe krova sa lamperijom i ugradnja opšava oko krovnog izlaza. Montaža i demontaža skele.

Komisija za pregled izvršenih radova je zapisnički dana 24.10.2019.godine izvršila internu primopredaju izvedenih radova između Izvođača i investitora na Tekućem održavanju objekata u historijskom gradskom području Mostar i Blagaj, te konstatovala da su radovi izvedeni prema obimu radova i ugovorenim uslovima, u skladu sa važećim tehničkim propisima, obaveznim standardima i normativima i obavezama koje proističu iz Odluke Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika o proglašenju Historijskog gradskog područja Blagaj nacionalnim spomenikom BiH, te se isti mogu primiti od strane investitora. 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
  
 
« Prethodna   Sljedeca »