• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Projekti arrow Pregled i popravka sata na Sahat kuli u Mostaru
Pregled i popravka sata na Sahat kuli u Mostaru PDF Ispis E-mail

Image 

 Pregled i popravka sata na Sahat kuli u Mostaru

Agencija “Stari grad” je dana 07.10.2019.godine donijela Posebnu odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem direktnog sporazuma za dostavu ponuda za: Usluge pregleda i generalna popravka sata na "Sahat kuli" sa pratećim radovima. Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2019.godinu.

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je dana 18.10.2019.godine zaključila Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem – Obrtnička radnja „URAR MARIO“ Mostar za nabavku usluga – o pružanju Usluga pregleda i i generalna popravka sata na "Sahat kuli" sa pratećim radovima, u vrijednosti 5.780,00 KM. (Obrtnička radnja „URAR MARIO“ Mostar nije u sistemu PDV-a).

Na sahat kuli su izvršeni slijedeći radovi:

-  Pregled i generalna popravka sata nma "Sahat kuli" sa pratećim radovima sređivanja i lakiranja stubišta u sahat kuli;

- Generalno čišćenje  sahat kule i postavljanje zaštitne mreže i limova na sahat kuli;

- Lakiranje ulaznih vrata i pregled električnih instalacija.

Komisija za pregled izvršenih radova prema Ugovoru je zapisnički dana 18.12.2019.godine izvršila internu primopredaju izvedenih radova između Izvođača i investitora za Usluge pregleda i generalna popravka sata na „Sahat kuli“ sa pratećim radovima, te konstatovala da su radovi izvedeni prema obimu radova i ugovorenim uslovima, u skladu sa važećim teh.propisima, obaveznim standardima i normativima i obavezama koje proističu iz Odluke Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika o proglašenju Historijskog urbanog krajolika Mostar nacionalnim spomenikom BiH, te Odluke o izmjeni odluka o proglašenju nacionalnih spomenika BiH i Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na nivou Federacije BiH, te se isti mogu primiti od strane investitora.

 
« Prethodna   Sljedeca »