• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Projekti arrow Tekuće održavanje krovova na području Starog grada
Tekuće održavanje krovova na području Starog grada PDF Ispis E-mail

Image 

Tekuće održavanje krovova na području Starog grada   

Direktor Agencije "Stari grad" je dana 03.03.2020.godine donio Odluku o pokretanju javne nabave putem Otvorenog postupka sa namjerom provođenja E-aukcije za dostavu ponuda za radove: "Tekuće održavanje krovova na području Starog grada, oko Starog mosta u Mostaru". Sredstva su obezbjeđena iz budžeta Grada Mostara za 2020. godinu.  

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je dana 06.04.2020.godine zaključila Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem – GD "Bišinad.o.o. Mostar za izvođenje radova na –"Tekuće održavanje krovova na području Starog grada, oko Starog mosta u Mostaru.", u vrijednosti  od 26.987,22 KM sa uračunatim PDV-om. 

Agencija "Stari grad" je 02.04.2020. godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabave putem direktnog sporazuma za nabavku usluga: "Nadzor na tekućem održavanju krovova na području Starog grada oko Starog mosta". Sredstva su obezbjeđena iz budžeta Grada Mostara za 2020. godinu. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, dana 09.04.2020. godine je potpisan  Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem - Projektni biro "Stari grad" za nabavku usluga nadzora na predmetnim radovima u vrijednosti od 1.111,50 KM sa PDV-om. 

U skladu sa okončanom situacijom izvedeni su slijedeći radovi:

Kula Halebija i objekat kluba skakača: Pripremni radovi; Tesarski i krovopokrivački radovi.

Kula Tara: Pripremni radovi; Tesarski i krovopokrivački radovi.

Objekat u Tabhani: Pripremni radovi; Tesarski i krovopokrivački radovi.

Pripremni radovi podrazumijevaju: čišćenje zdravih elemenata i odlaganje pored objekta, utovar i istovar materijala, te sve predhodnr i pomoćne radove, obezbjeđenje konstrukcije, podupiranje i razupiranja te odvoz šuta i oštećenih elemenata na gradsku deponiju. Također, osiguranje gradilišta u skladu sa elaboratom zaštite na radu i važećim Zakonskim propisima.

Tesarski i Krovopokrivački radovi podrazumijevaju: nabavku potrebnog materijala, radionička priprema, transport i postavljanje filc folije te montažu nedostajućih drvenih elemenata (letvice i daščani pokov 24mm) krovne konstrukcije izrađenih po uzoru na demontirane, antifungicidno zaštićenih odgovarajućim premazima. Nabavka, transport potrebnog materijala te postavljanje kamenih ploča na krovnu konstrukciju objekta u krečnom malteru. U završnom redu na strehi ugrađene su čelične kuke kao osiguranje za kamene ploče i na kraju saniranje oštećenih limenih opšava.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
  
 
« Prethodna   Sljedeca »