• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Blog arrow Održavanje fasada u Historijskom urbanom krajoliku Mostara
Održavanje fasada u Historijskom urbanom krajoliku Mostara PDF Ispis E-mail

Održavanje fasada u Historijskom urbanom krajoliku Mostara

Agencija "Stari grad" je 04.03.2022. godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva za nabavku radova: "Održavanje fasada u Historijskom urbanom krajoliku Mostara", u procjenjenoj vrijednosti od 43.070,00 KM bez PDV-a. Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2022.godinu. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke Agencija „Stari grad“ je 06.04.2022. godine potpisala Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem G.D.„BIŠINA“ d.o.o.Mostar za izvođenje predmetnih radova u vrijednosti od 50.350,95 KM sa PDV-om. Dana 01.04.2022. godine je pokrenut postupak javne nabavke usluga nad predmetnim radovima, te nakon sprovedenog postupka javne nabavke sa najpovoljnijim ponuđačem Arhi-Plus d.o.o. Mostar je 11.04.2022. godine potpisan Ugovor o obavljanju usluga „Nadzor nad projektom održavanja fasada u Historijskom urbanom krajoliku Mostara“ u vrijednosti od 1.521,00KM sa PDV-om.

U skladu sa tenderskom dokumentacijom i ugovornim obavezama izvedeni su radovi koji su obuhvatali slijedeće objekte:

Poslovni objekat br.66 u području A3, Ulica Stari most -k.č.3803/2 k.o.Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Otucanje slabog maltera, čišćenje i i pranje kamena i fuga; Popravka površina malterom za renoviranje; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem; Čišćenje, struganje, te bojenje zaštitnih metalnih dvokrilnih poklopaca; Čišćenje i premaz otvora od drveta sa firnaizom i lanenim uljem.

Poslovni objekat br.74 u području A2, Ulica Kujundžiluk -k.č.3800 k.o.Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Otucanje slabog maltera, čišćenje i i pranje kamena i fuga; Popravka površina malterom za renoviranje; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem; Čišćenje i premaz otvora od drveta sa firnaizom i lanenim uljem; Obrada kamenog vijenca oko ulaza reparaturnim malterom.

Poslovni prostor u Ulici M.Tita br.115 -k.č.3480 k.o.Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Otucanje slabog maltera, čišćenje i i pranje kamena i fuga; Popravka površina malterom za renoviranje; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem; Stolarska popravka postojećih otvora na spratu; Premaz otvora od drveta sa firnaizom i lanenim uljem; Čišćenje i popravka sokla.

ZU APOTEKA „STARI GRAD“MOSTAR  k.č.3500 i 3501 k.o.Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Otucanje slabog maltera, čišćenje i i pranje kamena i fuga; Popravka površina malterom za renoviranje; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem; Premaz otvora od drveta masnom bojom; Bojenje bravarskih elemenata na fasadi masnom bojom; Demontaža i ponovna montaža oluka, nosača zastave i dr.

Objekat Knjižara „PAHER-KISIĆ“ k.č.3483 k.o. Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Demontaža oštećenih kamenih elemenata fasade u prizemlju, te montaža novih; Premaz otvora od drveta lazurnim premazom 3x uz predhodno čišćenje; Skidanje oštećenih najlona sa otvora na spratu objekta, te montaža novih.

Objekat PP u Ulici M.Tita, bivša „STANDARD KONFEKCIJE“ k.č.3484 k.o.Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Otucanje slabog maltera, čišćenje i i pranje kamena i fuga; Popravka površina malterom za renoviranje; Čišćenje i impregnisanje kamenih elemenata na spratu; Premaz otvora od drveta lazurnim premazom 3x uz predhodno čišćenje; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem.

Krojački salon „LEJLA“ u Ulici M.Tita br.146 k.č.3769 k.o.Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Otucanje slabog maltera, čišćenje i i pranje kamena i fuga; Popravka površina malterom za renoviranje; Zamjena oštećenih, te čišćenje i impregniranje kamenih elemenata istočne fasade; Premaz otvora od drveta lazurnim premazom 3x uz predhodno čišćenje; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem; Malterisanje južne lastavice klasičnim malterom; Čišćenje, pranje i dersovanje sjeverne i zapadne kamene fasade, te impregniranje; Bojenje bravarskih elemenata na fasadi masnom bojom.

Objekat udruženja „Ptičara“ u Ulici M.Tita br.154 k.č.3772 k.o.Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Otucanje slabog maltera, čišćenje i i pranje kamena i fuga; Popravka površina malterom za renoviranje; Zamjena oštećenih te čišćenje i impregniranje kamenih elem. zapadne fasade; Demontaža i ponovna montaža drvenih prozorskih otvora; Montaža i demontaža konzolne fasadne skele na zapadnoj fasadi; Dersovanje zapadne fasade, čišćenje i skidanje vegetacije; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem; Premaz otvora od drveta masnom bojom; Popravka i djelomična zamjena krovne ploče; Radionička izrada i montaža horizontalnih i vertikalnih oluka; Malterisanje dijela istočne fasade klasičnim malterom; Uklanjanje betonskog vijenca nad otvorom.

Poslovni prostor u Ulici M.Tita br.148 -k.č.3770 k.o.Mostar I: Montaža limenog otvora na objektu; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem.

Ulica M.Tita br.147 Objekat JOB-a k.č.3816/1 k.o.Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Otucanje slabog maltera, čišćenje i i pranje kamena i fuga; Popravka površina malterom za renoviranje; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem; Premaz otvora od drveta masnom bojom; Bojenje bravarskih elemenata na fasadi masnom bojom; Izrada sokla od vodoodbojnog maltera.

Poslovni objekti u Ulici M.Tita br.156 k.č.3733 i 158 k.č.3744 k.o.Mostar I: Montaža i demontaža fasadne skele; Otucanje slabog maltera, čišćenje i i pranje kamena i fuga; Popravka površina malterom za renoviranje; Bojenje fasade 2x sa impregniranjem; Čišćenje i premaz otvora od drveta sa firnaizom i lanenim uljem; Bojenje bravarskih elemenata na fasadi masnom bojom.

 

 

 

 

 

 

 
« Prethodna   Sljedeca »