• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Blog arrow Popravka zaštitne skele na objektu Konak kraj Suhodoline
Popravka zaštitne skele na objektu Konak kraj Suhodoline PDF Ispis E-mail

 

Popravka zaštitne skele na objektu Konak kraj Suhodoline

Zbog hitnosti se pristupilo realizaciji popravke zaštitne skele zbog oštećenja i dotrajalosti iste, mogućnosti obrušavanja kamenih dijelova sa devastiranog objekta Konak i sa postojeće zaštitne skele na okolne trotoare. Objekat se nalazi u zoni nacionalnog spomenika BiH „Historijski urbani krajolik Mostar“.

Iz navedenih razloga, Agencija "Stari grad" je 15.08.2022.godine donijela Posebnu Odluku o pokretanju postupka javne nabave putem direktnog sporazuma za radove: „Popravka zaštitne skele na objektu Konak kraj Suhodoline“ u procjenjenoj vrijednosti od 5.400,00 KM bez PDV-a. Sredstva su obezbjeđena u Izmjenama i dopunama Budžeta Grada Mostara za 2022.godinu (Rebalans). Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je 19.08.2022. godine potpisala Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem G.D.“BIŠINA“ d.o.o. Mostar za obavljanje predmetnih radova u vrijednosti od 6.318,00 KM sa PDV-om. Dana 18.08.2022. godine Agencija „Stari grad“ pokrenula postupak javne nabavke putem direktnog sporazuma za nabavku usluga : „Nadzor nad radovima popravke zaštitne skele na objektu Konak kraj Suhodoline“ u procjenjenoj vrijednosti od 155,00 KM bez PDV-a. Nakon sprovedenog postupka, izabran je najpovoljniji ponuđač ARHI PLUS d.o.o. Mostar za nabavku usluga nadzora nad predmetnim radovima u vrijednosti od 181,35 KM sa PDV-om.

U skladu sa ugovorenim obavezama i predmjeru radova izvršeni su slijedeći radovi:

Popravka skele, što podrazumijeva: nabavku, dopremu i montažu kosnika i zatega; pričvršćenje skele za konstrukciju objekta željeznim ankerima; zamjena oštećenih H profila skele; dodatno učvršćenje skele na visini 80cm od „poda“ cijevnim profilima dužine 4-6mžabicama i dodatnim zavarivanjem

Zamjena i učvršćivanje novih drvenih patosnica(fosni) vezivanjem žicom promjera 3mm za cijevne nosače na oba kraja. Drvo treba biti zaštićeno temeljnom lazurom

Uklanjanje vegetacije koja raste na fasadnim površinama

Uklanjanje ostataka zaštitnog platna sa skele

Zaziđivanje otvora sa sjeverne i južne strane betonskim elementima

Izvođač radova je 06.12.2022.godine obavjestio Agenciju „Stari grad“ o završetku radova na „Popravci zaštitne skele na objektu Konak kraj Suhodoline“.

Komisija za pregled izvršenih radova je zapisnički 19.12.2022.godine izvršila internu primopredaju izvedenih radova između Izvođača i investitora, te konstatovala da su radovi izvedeni prema Ugovoru i u skladu sa važećim tehničkim propisima, obaveznim standardima, normativima i obavezama.

 

 

 
« Prethodna   Sljedeca »