• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Blog arrow Poduzimanje hitnih mjera osiguranja Više djevojačke škole u Mostaru
Poduzimanje hitnih mjera osiguranja Više djevojačke škole u Mostaru PDF Ispis E-mail

 Poduzimanje hitnih mjera osiguranja Više djevojačke škole u Mostaru

U cilju izvršenja rješenja Federalne uprave za inspekcijske poslove, a na osnovu izmjena i dopuna Plana nabavke Agencije „Stari grad“,  Agencija "Stari grad" je dana 16.08.2022. godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva sa namjerom provođenja e-aukcije za dostavu ponuda za nabavku radova: "Poduzimanje hitnih mjera osiguranja Više djevojačke škole u Mostaru“ u procjenjenoj vrijednosti od 38.200,00 KM bez PDV-a. Sredstva su obezbjeđena u Izmjenama i dopunama Budžeta Grada Mostara za 2022.godinu (Rebalans) objavljen u „Službenom glasniku Grada Mostara“ br:14/22.

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je dana 14.09.2022. godine je potpisala  Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem G.D.“BIŠINA“ d.o.o. Mostar za obavljanje radova:" Poduzimanje hitnih mjera osiguranja Više djevojačke škole u Mostaru u vrijednosti od 44.670,60 KM sa PDV-om.  U skladu sa ugovorenim obavezama i tenderskom dokumentacijom izvedeni su slijedeći radovi: Nabavka i postavljanje fasadne skele od "H" ramova sa svim potrebnim elementima koja ostaje na objektu do konačne konzervacije;Nabavka materijala te izrada kosnika za postavljanje daske d=5cm (fosne) dužina konzole 3m. Konzole se postavljaju u nivou 4m iznad kolnika; Nabavka i postavljanje fosni zaštićenih biocidnim sredstvom sa pričvršćivanjem za konzole; Nabavka i ugradnja ankera za pričvršćivanje skele za fasadni zid; Popravka postojeće zaštitne skele u Kalhanskoj ulici sa sjeverne strane objekta bivše Više djevojačke škole.

Dana 14.09.2022. godine Agencija „Stari grad“ pokrenula postupak javne nabavke putem direktnog sporazuma za nabavku usluga. Sredstva su obezbjeđena u Izmjenama i dopunama Budžeta Grada Mostara za 2022.godine (Rebalans). Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je dana 16.09.2022. godine potpisala  Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem ARHI PLUS d.o.o. Mostar za usluge: Nadzor nad izvođenjem radova: „Poduzimanje hitnih mjera osiguranja Više djevojačke škole u Mostaru u vrijednosti od 1.287,00 KM sa PDV-om. 

Izvođač radova je dana 17.11.2022.godine obavjestio Agenciju „Stari grad“ o završetku radova na Poduzimanju hitnih mjera osiguranja Više djevojačke škole u Mostaru“.

 
« Prethodna   Sljedeca »