• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Blog arrow Popravka drvene konstrukcije ataljea D'Art u Kujundžiluku
Popravka drvene konstrukcije ataljea D'Art u Kujundžiluku PDF Ispis E-mail

 

·        Popravka drvene konstrukcije ateljea D´Art u Kujundžiluku

Dana 13.04.2023.godine Agencija "Stari grad" je donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabave putem direktnog sporazuma za dostavu ponuda za radove: Popravka drvene konstrukcije ataljea D'Art u Kujundžiluku u procjenjenoj vrijednosti od 5.995,00 KM bez PDV-a, zbog oštećenja koja ugrožavaju cijelu konstrukciju. Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2023.godinu („Službeni glasnik Grada Mostara“ broj:7/23). Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je dana 17.04.2023. godine je potpisala Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem G.D.“BIŠINA“ d.o.o. Mostar za obavljanje predmetnih radova u vrijednosti od 6.953,31 KM sa PDV-om. 

Pokrenut postupak javne nabave 17.04.2023. godine putem direktnog sporazuma za nabavku usluga Nadzora nad popravkom drvene konstrukcije ataljea D'Art u Kujundžiluku u procjenjenoj vrijednosti od 180,00 KM bez PDV-a. Za realizaciju nabave, sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2023. godinu. Agencija „Stari grad“ je prihvatila ponudu ARHI plus d.o.o. Mostar za pružanje usluge: Nadzora nad popravkom drvene konstrukcije ataljea D'Art u Kujundžiluku od 17.04.2023.godine u iznosu od  210,60 KM sa PDV-om.

Izvođač radova je 03.05.2023. godine obavjestio Agenciju „Stari grad“ o završetku radova na Popravci drvene konstrukcije ataljea D'Art u Kujundžiluku. U skladu sa ugovornim obavezama izvedeni su slijedeći radovi: Preuzimanje i organizacija radilišta; Demontaža postojećih jelovih drvenih elemenata sa platoa ispred dućana 14/16cm i 10/10cm; Radionička izrada i ugradnja drvenih elemenata od hrastovine na platou ispred dućana 14/16cm i 10/10cm; Demontaža postojećih jelovih drvenih elemenata 14/12cm; Radionička izrada i ugradnja drvenih elemenata od hrastovine na platou ispred dućana 14/12cm;

Komisija za pregled izvršenih radova je zapisnički 08.05.2023.godine izvršila internu primopredaju izvedenih radova između Izvođača i investitora za radove na Popravci drvene konstrukcije ataljea D'Art u Kujundžiluku, te konstatovala da su radovi izvedeni prema ugovorenim uslovima, u skladu sa važećim teh.propisima, obaveznim standardima i normativima i obavezama koje proističu iz Odluke Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika o proglašenju Historijskog urbanog krajolika Mostara nacionalnim spomenikom BiH i Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH  te se isti mogu primiti od strane investitora.

 

 
« Prethodna   Sljedeca »