• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Blog arrow Postavljanje zaštitne skele na objektu Grkovića kuće
Postavljanje zaštitne skele na objektu Grkovića kuće PDF Ispis E-mail

 

·        Postavljanje zaštitne skele na objektu Grkovića kuće

Agencija "Stari grad" je dana 09.05.2023. godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabave putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za nabavku radova: "Postavljanje zaštitne skele na objektu Grkovića kuće" u procjenjenoj vrijednosti od 16,495,00 KM bez PDV-a, a koje će se izvesti u skladu sa stručnim mišljenjem Federalnog zavoda za zaštitu spomenika broj:07-40-4-188-1/09 od 19.01.2009.godine. Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2023.godinu („Službeni glasnik Grada Mostara“ broj:7/23).

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke Agencija „Stari grad“ je 08.06.2023. godine potpisala Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem G.D.“BIŠINA“ d.o.o.Mostar za obavljanje predmetnih radova  u vrijednosti od 19.281,60 KM sa PDV-om, odnosno 16.480,00 KM bez PDV-a.

Donesena Odluka 07.06.2023. godine o pokretanju postpka javne nabave putem direktnog sporazuma za nabavku usluga: "Nadzor nad postavljanjem zaštitne skele na objektu Grkovića kuće" u procjenjenoj vrijednosti od 595,00 KM bez PDV-a. Za realizaciju nabavke, sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2023. godinu. Agencija „Stari grad“ je 08.06.2023.godine prihvatila ponudu ARHI plus d.o.o. Mostar za pružanje usluga: "Nadzora nad postavljanjem zaštitne skele na objektu Grkovića kuće" u iznosu od 593,28 KM bez PDV-a, odnosno 694,14 KM sa PDV-om.

Dana 06.07.2023.godine Agencija “Stari grad” je od strane izvođača radova “BIŠINA“ d.o.o. Mostar dobila Obavijest o završetku radova za „Postavljanje zaštitne skele na objektu Grkovića kuće“. U skladu sa ugovorenim obavezama i tenderskom dokumentacijom izvedeni su slijedeći radovi: Montaža cijevne skele na fasadi sa podanicima od dva reda daske d=5cm učvršćene za konstrukciju skele na prvoj i zadnjoj etaži. Na prvoj etaži izraditi prepust poprečnih cijevi, pod uglom od 30 stepeni. 1m van ravni skele kao zaštitu prolaznika. Izrada i montaža prema projektu zaštitne skele; Uklanjanjenestabilne plastike i slabo vezanog maltera, te čišćenje balkona od šuta i rastinja. Na mjestu ispod balkona izvršiti ojačanje skele sa dvije dodatne i jednom podužnom cijevi i četri daske podnice d=5cm; Sidrenje nestabilnih dijelova zidane konstrukcije sa uklanjanjem rastinja koje izlazi na otvore van objekta; Podupiranje nadvratnika fleksibilnim podupiračima uz predhodno postavljanje vodonepropusne oplate.

Komisija za pregled izvršenih radova je zapisnički 10.07.2023.godine izvršila internu primopredaju izvedenih radova između Izvođača i Investitora za radove na „Postavljanje zaštitne skele na objektu Grkovića kuće“, te konstatovala da su radovi izvedeni prema obimu radova i ugovorenim uslovima, u skladu sa važećim tehničkim propisima, obaveznim standardima i normativima i obavezama koje proističu iz Odluke Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika o proglašenju Historijskog urbanog krajolika Mostara nacionalnim spomenikom BiH i Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na nivou Federacije BiH, te se isti mogu primiti od strane investitora.

 

 
« Prethodna   Sljedeca »