• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Blog arrow Poduzimanje hitnih mjera uklanjanja nestabilnih dijelova objekta „Stolarije“ JU Narodnog pozorišta
Poduzimanje hitnih mjera uklanjanja nestabilnih dijelova objekta „Stolarije“ JU Narodnog pozorišta PDF Ispis E-mail

 

·         Poduzimanje hitnih mjera uklanjanja nestabilnih dijelova objekta "Stolarije" JU Narodnog pozorišta Mostar

Agencija "Stari grad" je dana 14.04.2023. godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za nabavku radova: Poduzimanje hitnih mjera uklanjanja nestabilnih dijelova objekta „Stolarije“ JU Narodnog pozorište Mostar u procjenjenoj vrijednosti od 10.720,00 KM bez PDV-a. Sredstva su obezbjeđena u Budžetu Grada Mostara za 2023.godinu („Službeni glasnik Grada Mostara“ broj:7/23).

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke Agencija „Stari grad“ je 11.05.2023. godine potpisala Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem G.D.“BIŠINA“ d.o.o.Mostar za obavljanje radova Poduzimanje hitnih mjera uklanjanja nestabilnih dijelova objekta „Stolarije“ JU Narodnog pozorište Mostar u vrijednosti od 12.541,76 KM sa PDV-om.

U skladu sa čl.90 stav (3) Zakona o javnim nabavkama („Sl.glasnik BiH“ broj:39/14 i 59/22), Agencija „Stari grad“ je dana 05.05.2023.godine uputila zahtjev za ponudu ARHI plus d.o.o.Mostar i GRADNJA d.o.o.Mostar za usluge Nadzora nad poduzimanjem hitnih mjera uklanjanja nestabilnih dijelova objekta „Stolarije“ JU Narodnog pozorište Mostar. Prihvaćena je ponuda GRADNJA d.o.o. Mostar kao najprihvatljivija za pružanje usluga: Nadzora nad poduzimanjem hitnih mjera uklanjanja nestabilnih dijelova objekta „Stolarije“ JU Narodnog pozorište Mostar od 10.05.2023.godine, u iznosu od 390,00 KM bez PDV-a, odnosno 456,30 KM sa PDV-om. 

Dana 14.08.2023.godine Agencija “Stari grad” je od strane izvođača radova “BIŠINA“ d.o.o. Mostar dobila Obavijest o završetku radova po predmetnom ugovoru za „Poduzimanje hitnih mjera uklanjanja nestabilnih dijelova objekta „Stolarije“ JU Narodnog pozorište Mostar“. U skladu sa ugovorenim obavezama i tenderskom dokumentacijom izvedeni su slijedeći radovi:

PRIPREMNI RADOVI: Organizacija gradilišta; Nabavka, transport, montaža i demontaža skele; Nabavka i transport opreme za rasčišćavanje objekta od smeća i ostalog šuta; Nabavka i transport materijala i opreme te montaža privremenih radnih skela u unutrašnjosti objekta; Nabavka i transport opreme te otucanje i uklanjanje preostalog maltera.

RADOVI DEMONTAŽE ELEMENATA OBJEKTA: Nabavka i transport opreme te demontaža i uklanjanje ostataka postojećeg pokrova i krovne konstrukcije; Nabavka i transport opreme te demontiranje zabatnih zidova na objektu; Nabavka i transport opreme te demontiranje kalkanskih zidova na objektu; Nabavka i transport opreme te demontaža oštećenih drvenih elemenata.

RADOVI ZAŠTITE I KONZERVACIJE OBJEKTA: Nabavka i transport materijala i opreme te sanacija drvene međuspratne konstrukcije iznad prizemlja; Nabavka i transport materijala i opreme te izrada privremene drvene krovne konstrukcije; Nabavka i transport materijala i opreme te izrada daščanog pokova preko rogova; Nabavka i transport materijala i opreme te postavljanje privremene proste bituminizirane vodonepropusne folije na daščani pokov; Nabavka i transport materijala i opreme te postavljanje protočnih letvica na krovnoj plohi: Nabavka i transport materijala i opreme te izrada sloja zaštite na krunama demontiranih zidova; Nabavka i transport materijala i opreme te izrada i montaža limenih opšava na krunama svih zidova; Nabavka i transport materijala i opreme te blindiranje postojećih preostalih otvora na spratu objekta daščanom oplatom i pvc folijom; Nabavka i transport materijala i opreme te postavljanje čeličnog nosača za strujne kablove; Nabavka i transport materijala i opreme te opravka postojećih prozora u prizemlju objekta na južnom zidu; Nabavka i transport materijala i opreme te izrada zaštite na južnom parapetnom zidu.

Komisija za pregled izvršenih radova je zapisnički 23.08.2023.godine izvršila internu primopredaju izvedenih radova između Izvođača i Investitora za radove na „Poduzimanje hitnih mjera uklanjanja nestabilnih dijelova objekta „Stolarije“ JU Narodnog pozorište Mostar“, te konstatovala da su radovi izvedeni prema obimu radova i ugovorenim uslovima, u skladu sa važećim tehničkim propisima, obaveznim standardima i normativima i obavezama koje proističu iz Odluke Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika o proglašenju Historijskog urbanog kraolika Mostara nacionalnim spomenikom BiH i Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na nivou Federacije BiH, te se isti mogu primiti od strane Investitora.

 

 
« Prethodna   Sljedeca »