• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Blog arrow Redovno održavanje i izrada kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu kod Mostara
Redovno održavanje i izrada kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu kod Mostara PDF Ispis E-mail

·        Redovno održavanje i izrada kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu kod Mostara

Nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju projekta Redovno održavanje i izrada kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu kod Mostara sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja, u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM Agencija "Stari grad" je dana 21.09.2022. godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za nabavku radova: „Redovno održavanje i izrada kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu kod Mostara“ u procjenjenoj vrijednosti od 28.500,00 KM bez PDV-a. Sredstva od 30.000,00 KM su dobivena po Javnom pozivu od Federalnog ministarstva prostornog uređenja na osnovu Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Kapitalni transfer drugim razinama vlasti i fondovima – ušešće Vlade FBIH u sufinanciranju kantonalnih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika“, utvrđenog budžetom FBiH za 2022.godinu, a dio sredstava sufinansira Udruga „ Zvonigrad“ u iznosu od 10% vrijednosti projekta na osnovu sporazuma o partnerstvu sa Agencijom „Stari grad“ potpisanog dana 18.05.2022.godine.

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je dana 25.10.2022. godine potpisala  Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem G.D.“BIŠINA“ d.o.o. Mostar za obavljanje radova:" Redovno održavanje i izrada kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu kod Mostara“ u vrijednosti od 33.310,07 KM sa PDV-om. 

Radovi se sastoje od slijedećih aktivnosti:

Aktivnost 1: Čišćenje terena oko kamenog suhozida odraslinja i smeća te sanacija suhozida; Iskop ispod temelja za zid u dubini 40cm i širini 40cm; Izrada temelja kamenog zida; Izrada zida širine 40c; Uklanjanje gornjeg humusnog sloja; Nasipanje drobljenog kamenog materijala i formiranje novog dijela puta.

Aktivnost 2: Izrada kataloga nekropole koja sadrži - priređivanje teksta i fotografija; grafički dizaj i prelom; štampanje 2000 primjeraka. 

Dana 18.10.2022. godine Agencija „Stari grad“ pokrenula postupak javne nabavke putem direktnog sporazuma za nabavku usluga : „Nadzor nad redovnim održavanjem i izradom kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu kod Mostara„ u iznosu od 860,00 KM bez PDV-a, te je nakon sprovedenog postupka jizabran najpovoljniji ponuđač ARHI PLUS d.o.o. Mostar za nabavku usluga nadzora nad predmetnim radovima u vrijednosti od 1006,20 KM sa PDV-om.

Agencija "Stari grad" je poslala obavijest Izvođaču radova da 27.10.2022. godine počnu sa izvođenjem radova na Redovno održavanje i izrada kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu kod Mostara“. Nakon završenih radova odnosno obavještenja Izvođača o završetku radova, Komisija za pregled izvršenih radova je 17.08.2023. godine konstatovala da su radovi izvedeni prema projektu u skladu sa važećim tehničkim propisima, obaveznim standardima i normativima te obavezama koje proističu iz Odluke Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika o proglašenju Arheološko područje - Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu kod Mostara nacionalnim spomenikom BiH i Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH, te se radovi mogu primiti od strane Investitora.

 

 
« Prethodna   Sljedeca »