• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home arrow Blog arrow Obnova, sanacija, revitalizacija i iluminacija Partizanskog spomen groblja
Obnova, sanacija, revitalizacija i iluminacija Partizanskog spomen groblja PDF Ispis E-mail

 

·       Obnova, sanacija, revitalizacija i iluminacija Partizanskog spomen groblja

Odlukom Vlade FBiH o Izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi neprofitnim organizacijama-transfer za sufinansiranje izgradnje spomen obilježja, uređenje mezarja i grobalja“ utvrđenog budžetom FBiH za 2022.godinu („Službene novine FBiH“, broj:61/22), Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata određuju se sredstva za sufinansiranje izgradnje, obnove, sanacije, revitalizacije i iluminacije spomen obilježja. U članu 2.ove Odluke Agenciji „Stari grad“ se određuje iznos od 200.000,00 KM za Obnovu, sanaciju, revitalizaciju i iluminaciju Partizanskog spomen groblja, na osnovu kojeg je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata sa Agencijom „Stari grad“ 30.08.2022.godine zaključilo ugovor. Na osnovu Izmjena i dopuna Plana javne nabavke Agencija "Stari grad" je dana 28.09.2022.godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem otvorenog postupka sa provođenjem e-aukcije za radove na "Obnova, sanacija, revitalizacija i iluminacija Partizanskog spomen groblja“.

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je 15.11.2022. godine je potpisala  Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem DZG „GRAĐEVINAR-FAJIĆ“ d.o.o. Mostar za obavljanje predmetnih radova u vrijednosti od 192.460,00 KM sa PDV-om. Izvođač je sa radovima su počeo 28.11.2022.godine.

Dana 09.11.2022. godine Agencija „Stari grad“ pokrenula postupak javne nabavke putem direktnog sporazuma za nabavku usluga : „Nadzor nad obnovom, sanacijom, revitalizacijom i iluminacijom Partizanskog spomen groblja“ u procjenjenoj vrijednosti. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Agencija „Stari grad“ je 16.11.2022. godine  potpisala  Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem ARHI PLUS d.o.o. Mostar za usluge: „Nadzor nad obnovom, sanacijom, revitalizacijom i iluminacijom Partizanskog spomen groblja“ u vrijednosti od 6.903,00 KM sa PDV-om. 

Dana 18.11.2022.godine Agencija "Stari grad" je obavijestila Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata o sprovedenom otvorenom postupku javne nabavke za radove na Obnovi, sanaciji, revitalizaciji i iluminaciji Partizanskog spomen groblja, kao i direktnim sporazumom za nadzor radova nad istim.

Dana 09.03.2023.godine između Agencije „Stari grad“ i izvođača je potpisan zapisnik o primopredaji materijala – pumpa za vodu (komad 1) i Reflektora za vanjsku montažu sa zaštitnom mrežom (komada 4), radi onemogućavanja otuđenja sa lokaliteta, , a po uputama investitora/naručioca Agencije „Stari grad“ da se ne vrši montaža ovog materijala.

Izvođač radova je 14.03.2023. godine obavjestio Agenciju „Stari grad“ o završetku radova na „Obnovi, sanaciji, revitalizaciji i iluminaciji Partizanskog spomen groblja“.

Komisija za pregled izvršenih radova prema Ugovoru je zapisnički 15.03.2023.godine izvršila internu primopredaju izvedenih radova između Izvođača i Investitora za radove na „Obnovi, sanaciji, revitalizaciji i iluminaciji Partizanskog spomen groblja“, te konstatovala da su radovi izvedeni prema obimu radova i ugovorenim uslovima, u skladu sa važećim tehničkim propisima, obaveznim standardima i normativima i obavezama koje proističu iz Odluke Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika o proglašenju Graditeljske cjeline – Partizansko spomen-groblje u Mostaru nacionalnim spomenikom BiH i Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju  Graditeljske cjeline – Partizansko spomen-groblje u Mostaru nacionalnim spomenikom BiH i Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na nivou Federacije BiH, te se isti mogu primiti od strane investitora. Izvođač radova je dana 17.03.2023. godine dostavio Okončanu situaciju sa računom u iznosu  41.372,50 KM sa PDV-om. Ukupno je za radove potrošeno 181.895,68 KM.

Dana 29.11.2023. i 07.12.2023.godine realizovana je terenska posjeta i sačinjen zapisnik  Komisije za nadzor i provjeru programskog utroška sredstava Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata.

 
« Prethodna   Sljedeca »